De DutchPanna pannakooien en sportkooien zijn heel divers in gebruik. Niet alleen een potje panna, voetbal of basketbal, maar ook oude klassieke balspelen zoals trefbal zijn weer herontdekt door de jeugd. De reden dat deze balspelen terug zijn is dat er steeds meer veilige plekken komen waar kinderen kunnen trefballen. Trefbal was tot kort alleen nog tijdens de gymles in de zaal te spelen, maar nu ook weer in de veilige pannakooien, lekker buiten.

Geschikte sportkooien om trefbal te spelen

De PK 5000 en PK 8000 zijn ideale sportkooien voor trefbal. De kooien hebben geen hoeken waardoor het veilig is om met meerdere kinderen tegelijk erin te sporten. De PRO line van DutchPanna heeft een speciaal ontwikkeld geluidwerend hekwerk. Dit hekwerk voorkomt irritatie bij de omliggende bewoners of leslokalen waar leerlingen geconcentreerd bezig zijn. Trefbal is een snel spel en aangezien de ronde kooien geen hoeken hebben valt het spel niet dood en is het daardoor extra dynamisch, hoe gaaf is dat!

Indien de sportkooi ook is uitgevoerd met de speciale all-weather G3 sportvloer kan de kooi het hele jaar door gebruikt worden. De G3 sportvloer laat regenwater door, maar is ook val- en geluiddempend. Deze vloer is in diverse kleuren verkrijgbaar. Dit zorgt voor meer balans met de kleuren van de sportkooi. Fysiotherapeuten zijn ook erg blij met de G3 sportvloer, een goede valdempende vloer geeft namelijk ook minder belasting aan bijvoorbeeld de knieën.

Wat is trefbal

Trefbal is erg populair op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Tijdens deze gymles kunnen kinderen even al hun energie kwijt. Het spel kent diverse varianten en wordt ook vaak anders genoemd zoals in Duitsland Gagabal. Trefbal kan je uitstekend spelen in een sportkooi van DutchPanna en is zeer toegankelijk voor alle leerlingen. 

Trefbal kan je spelen met 2 teams of als één groep met uiteindelijk één winnaar. De spelregels zijn per school of regio divers, maar de meest algemene spelregels zijn dat je uit het spel weg moet als je bent afgegooid, vang je de bal dan is de gooier af en moet deze het spel verlaten. Vaak mag je met je handen tot aan je ellebogen de bal weren en je mag niet het hoofd raken. Bij trefbal mag je tijdens balbezit niet lopen en mag de bal de grond niet raken.

Indien je met 2 teams speelt is het nog leuker om de goals van de pannakooi erbij te betrekken, een score in het goal van de tegenpartij geeft bijvoorbeeld extra punten of zorgt ervoor dat een afgegooide speler van de scorende partij weer terug mag in het veld.

Sportkooien van DutchPanna

DutchPanna probeert de jeugd weer te stimuleren om meer buiten te sporten en te voetballen. De unieke vormen van de DutchPanna kooien zijn voor eigenaar en gebruiker heel veilig. De ronde en ovale vormen zorgen ervoor dat je niet in de dode hoek gedrukt kan worden. Vaak is er  geen toezicht tijdens een potje voetbal of trefbal. De ronde- en ovale DutchPanna pannakooien zorgen ervoor dat er geen getrek en geduw in de hoeken kan plaatsvinden. Ook de speciale hek technieken en de G3 allweather sportvloer die DutchPanna gebruikt zorgen ervoor dat de omwonenden geen geluidshinder ondervinden. Helaas is dit bij een standaard hekwerk en een stenen ondergrond wel regelmatig het geval.

Heeft u ook interesse in een super toffe panna- of sportkooi voor uw plein op school, sportclub, dorp of in de stad?Bel of mail ons dan gerust. Wij kijken en denken graag mee over de realisatie van jouw eigen buitensport plek en welke kooi het beste bij de wensen en leefomgeving past.

Heb jij leuke sportieve spelvorm ideeën voor in de panna- en sportkooi? Laat het ons ook weten!

Iedereen in jouw stad of dorp verdient een DutchPanna voetbal of sportkooi,

Het DutchPanna team

John, Johan & Ron

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?