Sportakkoord

Het Nationaal Sportakkoord is opgesteld door de sport, gemeenten en rijksoverheid in Nederland om de motorische vaardigheid van kinderen te vergroten. Er is een te grote groep mensen in Nederland die niet of weinig sport en daar moet wat aan gedaan worden. Voor de algehele gezondheid in Nederland en om als land ook in de toekomst topsporters op te leiden. Met DutchPanna willen we bijdragen aan het behalen van de in het sportakkoord gestelde doelen. Onze kooien en veldjes bieden namelijk de perfecte gelegenheid voor de jeugd om in beweging te komen.

Duurzame sportinfrastructuur

Een van de zes thema’s van het sportakkoord is een duurzame sportinfrastructuur, waar ook sporten in de openbare ruimte een belangrijke pijler is. De kooien en veldjes van DutchPanna nemen weinig ruimte in, maar bieden wel veel mensen een kans om, gratis, te sporten in de buitenlucht. Daarmee passen ze uitstekend in de plannen van het sportakkoord.

De mogelijkheden

Bij DutchPanna heeft u de keuze uit pannakooien en sportveldjes in verschillende maten en vormen. De klassieke pannakooi is rond of ovaal, maar bij ons vindt u ook kooien en veldjes in een rechthoekige vorm. Als u de buurt de mogelijkheid wilt bieden om nog meer sporten of spellen te spelen kan er ook bijvoorbeeld een basketbalnet aan het veldje toegevoegd worden. Het is immers de bedoeling het zo inclusief mogelijk te maken en iedereen de kans te bieden zijn of haar favoriete sport te beoefenen.

Motorische vaardigheid van de jeugd

De belangrijkste reden voor het opstellen van het sportakkoord is de afnemende motorische vaardigheid onder kinderen. De periode van stilstand tijdens covid-19 heeft dit proces bovendien ook niet in positieve wijze beïnvloed. Pannakooien en sportkooien bieden de jeugd precies die extra stimulans die nodig is om buiten te gaan sporten. Bijkomend voordeel van de kooien is dat het ook social contact bevordert, je ontmoet spelenderwijs nieuwe mensen. Hiermee wordt ook de toenemende eenzaamheid onder jongeren tegengegaan.< /p>

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van een pannakooi in uw wijk, op uw schoolplein of bij uw sportcomplex? Neem dan contact op met onze specialisten voor een plan op maat voor uw locatie. Bel daarvoor naar +31 6 38 12 40 00 of +31 6 34 81 89 01. U kunt ook ons online contactformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?