Straatvoetbal

Speel straatvoetbal met DutchPanna

Op straat is waar je je techniek ontwikkelt als voetballer. Je speelt op een harde ondergrond, de bal rolt snel en stuitert hard en je wil natuurlijk koste wat kost voorkomen dat je onderuitgaat. Maar bovenal is het gewoon hartstikke leuk en je hebt er weinig voor nodig. Een vriend of vriendin moet een bal meebrengen en je bent al klaar met de voorbereidingen! Als er dan ook nog een voetbalkooi van DutchPanna in de buurt staat is het plaatje helemaal compleet.

Straatvoetbal in een kooi

Als je op straat voetbalt of hebt gevoetbald dan weet je dat het regelmatig voorkomt dat je bal in een tuin belandde of vast kwam te zitten onder een auto. Moest je toch weer aanbellen bij de buren of je even in hun tuin mocht om je bal te halen. Had je pech en waren ze niet thuis? Dan klom je over de schutting of moest je wachten tot je hun auto weer de straat in zag rijden. Als je in een kooi voetbalt gebeurt dit uiteraard niet en bijkomend voordeel is dat je het veld en de doeltjes direct gereed hebt. Dus geen gehannes meer met jassen als doelpalen (en dus ook geen discussies meer of het een goal of een bal op de “paal” was).

Buiten sporten stimuleren

Het is algemeen bekend dat sport en beweging goed voor je zijn, helemaal wanneer je jong bent. Helaas geven steeds meer kinderen de voorkeur aan gamen en tv kijken, een vervelende ontwikkeling. Want minder beweging betekent ook dat de kinderen en jongeren steeds ongezonder worden. Je wil dus het sporten en bewegen zo laagdrempelig mogelijk maken en gelukkig leent een voetbalkooi om te straatvoetballen zich daar perfect voor. Zoals gezegd hoef je weinig anders te hebben dan een bal en je kunt aan de slag! Zit er dus geen sportveld of andere accommodatie in de buurt, maar zie je er wel net als ons de noodzaak van in? Dan is een voetbal- of sportkooi van DutchPanna de ideale oplossing.

Covid-19

We merken dat sinds het uitbreken van covid-19 de jeugd zich steeds meer dreigt terug te trekken. Dat is om meerdere redenen zorgwekkend, omdat eenzaamheid, maar ook obesitas daardoor op de loer liggen. Een mooi sportveldje om te straatvoetballen kan daarin net dat zetje geven aan kinderen om naar buiten te gaan en binnen de geldende covid-maatregelen met elkaar te sporten en spelen. Bovendien vallen sportveldjes als die van DutchPanna onder het sportakkoord voor gemeenten in Nederland. De perfecte kans dus voor de overheid om de jeugd aan te sporen meer te sporten!

Onderhoudsarm en weinig geluidsoverlast

De sportkooien van DutchPanna zijn onderhoudsarm en ze gaan lang mee. Je hoeft er dus niet wekelijks onderhoud aan te plegen, je zal hooguit eens wat bladeren of rotzooi op hoeven ruimen. Stimuleer hierbij ook de zelfstandigheid van de kinderen en wijs ze op hun verantwoordelijkheid om de kooi netjes achter te laten na gebruik. Spelende kinderen brengen natuurlijk altijd geluid met zich mee, maar dat geluid klinkt voor velen toch als muziek in de oren. Plezier bij anderen doet toch vaak glimlachen. Maar herrie van een bal tegen een muur of een rammelend hek kan wel hinderlijk zijn. De kooien van DutchPanna zijn daarom ook gemaakt van geluiddempend materiaal. Het plezier van de een hoeft immers niet ten koste te gaan van dat van een ander.

Straatvoetbalveldje op maat

Wil je een straatvoetbalveldje op maat hebben voor in jouw buurt of bij jouw school of sportvereniging? Neem dan contact op met onze specialisten voor een sportveldje op maat. Je kunt dan samen kijken wat de beste optie is qua maat en qua vorm van het sportveldje zodat het aansluit op jouw wensen én die van de kinderen. Als je al weet wat je wil kun je ook eenvoudig een offerte aanvragen.

WILT U OOK EEN VOETBALCOURT?

Vraag een offerte aan voor uw eigen voetbalcours voor uw vereniging of gemeente.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?