Vroeger sleurde je moeder je naar binnen voor het eten. Je speelde het liefste hele dagen buiten met vriendjes en vriendinnetjes. Vandaag de dag moeten de ouders de jeugd zo ongeveer naar buiten sleuren. Weg achter de computer en lekker in de frisse lucht. Slechts een krappe 14% van alle Nederlandse en Belgische kinderen speelt nog maar dagelijks buiten. Waarom spelen en sporten kinderen zo weinig buiten ?

Er zijn verschillende redenen waarom onze jeugd steeds minder interesse heeft om buiten te spelen en sporten. Als eerste is natuurlijk het meest voor de hand liggende … de computer. Internet met vooral social media en digitale games hebben snel aan populariteit gewonnen van het buitenspelen. Vroeger ging je voetballen op straat, aan iedere zijde 2 jassen als goals en spelen maar. En dit brengt ons op de tweede oorzaak waarom de jeugd zo weinig buiten sport. Vandaag de dag zijn er weinig faciliteiten dicht bij huis waar je nog veilig kan voetballen. Het toegenomen verkeer maakt het voetballen op straat onveilig en onderbreekt het spelletje vaak. Daarnaast blijven ook de jassen lang niet altijd op de plek liggen, waardoor de goals niet gelijk blijven. 

Veilig buitenspelen in een voetbalcourt

Het mooie van een voetbalcourt is dat ieder kind er direct kan spelen. Voetbal is een populaire sport onder kinderen om samen te spelen. Als leverancier verbazen wij ons wel eens dat er door gemeenten veel geld gestoken wordt in skatebaan met diverse faciliteiten. De geoefende skaters trakteren aanwezigen op waanzinnige acts en stunts. Echter ligt de populariteit van de skatesport lager dan de populariteit van voetbal. Om de jeugd beter in hun behoeften te voorzien zou een voetbalcourt beter aansluiten. Kortom geef de jeugd de faciliteiten in de vorm van een voetbalcourt en let maar eens op wat er dan de aankomende periode gaat gebeuren, verrassend!

Waarom heeft jouw buurt geen voetbalcourt

Als eerste is uiteraard de beschikbare ruimte een probleem. Voor een voetbalcourt is wel wat ruimte nodig. Ook de onterechte  vooroordelen over  geluidsoverlast spelen een rol. Bij DutchPanna hebben wij hierop ingespeeld door geluidsarme voetbalcourts te ontwikkelen. Echter in de meeste gevallen speelt het beschikbare budget vanuit de gemeente een sleutelrol of er wel of geen kooi in jouw buurt staat.

DutchPanna hoopt dat de overheid meer geld wil reserveren voor de aanleg van pannakooien .Het voordeel van het stimuleren van meer buiten spelen en sporten is het werken aan een betere gezondheid. De winst op een betere gezondheid met meer buiten sporten is groot, zeker op langere termijn. Veel buiten sporten en spelen zorgt ook voor meer aanmaak vitamine D. Dit zorgt voor een betere weerstand en zeker in deze tijd geen onbelangrijk onderdeel in onze samenleving. Kinderen en jeugd die veel buiten vertoeven zitten meestal ook beter in hun vel en raken op gezonde wijze ook  hun energie kwijt.

Waarom DutchPanna voetbalcourts de oplossing zijn voor een verhoogde leefbaarheid in jouw buurt

DutchPanna probeert de jeugd te prikkelen om meer naar buiten te gaan en te gaan sporten en/of  voetballen. De unieke vormen van de DutchPanna kooien zijn voor eigenaar en gebruiker heel inspirerend en veilig. De ronde en ovale vormen zorgen ervoor dat je niet in de dode hoek gedrukt kan worden, het spel blijft gegarandeerd altijd dynamisch. Er is vaak geen toezicht tijdens een potje voetbal. De ronde- en ovale DutchPanna voetbalcourts zorgen ervoor dat er geen getrek en geduw in de hoeken kan plaatsvinden. Daarom blijft voetballen in een DutchPanna kooi altijd super cool. Ook de speciale hek technieken en de G3 allweather sportvloer die DutchPanna gebruikt zorgen ervoor dat de omwonenden  geen geluidshinder ondervinden. De negatieve vooroordelen op overlast zijn met de duurzame innovaties van DutchPanna te voorkomen. Weinig beschikbare ruimte in jouw wijk? Geen probleem want DutchPanna heeft al een ronde kooi met een diameter van 6 meter waar ook nog een basketbal goal bij geleverd kan worden. De courts zijn mooi en veilig afgewerkt zonder scherpe hoeken en het oppervlak is ruim genoeg om ook met grote groepen kinderen  te voetballen.

DutchPanna werkt met veel foundations samen die in hun activiteiten de jeugd proberen te stimuleren tot meer buiten sporten. Stichting van het Kind, de John de Wolf Sportfoundation, de Dirk Kuijt Foundation zijn mooie voorbeelden van mooie initiatieven waar inmiddels veel jeugd heel gelukkig van geworden is.

 Ook interesse in een toffe voetbalcourt of sportkooi voor jouw woonwijk, schoolplein of sportclub? Bel of mail ons gerust. Wij kijken en denken graag mee over de realisatie van jouw eigen buitensport plek en welke kooi het beste bij de wensen en leefomgeving past.

Mail naar verkoop@dutchpanna.nl  of bekijk onze website voor meer informatie.

Iedereen verdient een DutchPanna sportkooi,

Het DutchPanna team

John, Johan & Ron

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?