DutchPanna heeft een zeer specifiek en professioneel pannakooien assortiment. De DutchPanna kooien zijn recreatief, maar ook als officieel wedstrijd veld te gebruiken. Enige jaren geleden werden de Europese kampioenschappen in Nederland georganiseerd en op de DutchPanna velden gespeeld!

Wat is panna voetbal eigenlijk?

Een panna is het Surinaamse woord voor poortje. Als een voetballer een panna maakt wordt er bedoeld dat hij of zij de bal door de benen van de tegenspeler speelt. Een panna kan voorwaarts, achterwaarts of zelfs zijwaarts worden uitgevoerd. In de voetbal is dat voor de speler die door de benen wordt gespeeld een afgang. Pannavoetbal is ook een echte sport waarbij het spelen van de bal tussen de benen door punten oplevert. Wel is het belangrijk dat diegene die de panna maakt de bal in bezit houdt. Bij straatvoetbal is het maken van een panna zeer populair en een speler die hier goed in bedreven is wordt dan ook vaak als de straatheld gezien. Menig prof voetballer is begonnen als succesvolle panna voetballer op de straat en zo ontdekt door de lokale voetbalclubs.

Waar komt panna voetbal oorspronkelijk vandaan?

In bovenstaande uitleg hebben we het al een beetje verraden, panna is het Surinaamse woord voor poortje. De roots van de panna voetbal liggen in Suriname en is daar uitgevonden en naar Nederland overgewaaid. Dit gebeurde in de tijd dat Suriname nog een onderdeel van het koninkrijk der Nederlanden was. Pannavoetbal is een hele snelle vorm van straatvoetbal en daarom heel populair bij de jeugd om te beoefenen en naar te kijken. In minder bedeelde wijken was het een sportieve manier om elkaar af te troeven op een respectvolle manier. Pannavoetbal is uitgegroeid tot een hele toffe, sportieve straatvoetbal cultuur.

Wat zijn de pannavoetbal spelregels ?

Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal met 2 goaltjes welke vaak met stenen of kleding werden gemarkeerd. Aangezien het tegenwoordig veel drukker en daardoor minder veilig is op straat zijn er speciale kooien ontwikkeld die de jeugd weer in de gelegenheid stelt om buiten lekker te kunnen voetballen .

De pannavoetbal staat helemaal in het teken om een panna te maken. Indien er een panna is gemaakt dan heb je gewonnen. Een doelpunt maken hoort er ook bij, maar is veel minder belangrijk dan het maken van een panna.

Panna voetbal kan 1 tegen 1, 2 tegen 2, 3 tegen 3 of zelfs 4 tegen 4 gespeeld worden. Schijnbewegingen en spectaculaire trucjes zijn belangrijker dan het resultaat. Pannavoetbal gaat dus vooral om het respect af te dwingen van je tegenstander.

  • Degene die een panna maakt wint.
  • De winnaar van de wedstrijd blijft staan en de verliezer moet het veld verlaten.
  • Wedstrijden duren niet langer dan 5 minuten.
  • Na maximaal 5 minuten telt het doelsaldo.

Het ideale speelveld voor panna

Pannavoetbal speelt zich tegenwoordig af op kleine veldjes welke omheind zijn zodat de bal niet uit raakt. Er is voor een pannaveldje relatief weinig ruimte nodig en daarom makkelijk overal te plaatsen. DutchPanna levert naast pannakooien voor een vaste locatie ook mobiele kooien welke voor evenementen of tijdelijke opstellingen met of zonder reclame gebruikt kunnen worden.

DutchPanna heeft de pannaveldjes de afgelopen jaren doorontwikkeld tot heel veilige veldjes. De ronde en ovale vormen voorkomen nu ook nog eens dat je elkaar niet in de hoek kan drijven en garanderen een nog dynamischer en spectaculairder spel waarin de baltechniek nog mooier tot uiting komt.

Omdat op veel locaties de buurt geen overlast wil, heeft DutchPanna speciaal geluidsarm hekwerk ontwikkeld en optioneel speciale geluid- en valdempende all weather sportvloeren. De voetbalkooien zijn in laag- en hoog hekwerk te leveren afhankelijk van de locatie een belangrijk onderdeel voor veiligheid. Wilt u maatwerk? DutchPanna denkt en ontwerpt graag met u mee om tot uw eigen specifieke of multifunctionele panna- sportkooi te kunnen komen.

Geïnteresseerd in een pannaveld?

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw  pannakooi van  DutchPanna ? Wij adviseren u graag, denken mee in het ontwerp en voeren dat geheel naar wens voor u uit. 

Mail naar verkoop@dutchpanna.nl  of kijk op onze website voor meer informatie.

Iedereen in uw stad of dorp verdient een DutchPanna sportkooi,

Het DutchPanna team

John, Johan & Ron

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?