Tijd voor iets nieuws?

De sportwereld is over het algemeen een conservatieve wereld, van verandering is zelden sprake en als er verandering komt gaat dit geregeld met de nodige tegenstand en ophef. Maar voor de jeugd speelt dit sentiment niet of nauwelijks. Zij zijn continu bezig zich te ontwikkelen en ook in de sport geldt dat. En wie heeft er vroeger niet zijn of haar eigen spel bedacht? Laten we ze daarin dus stimuleren!

Geef ze de handvatten

Aan creativiteit is over het algemeen geen gebrek bij kinderen, maar een extra handvat is natuurlijk nooit verkeerd. Om ze te helpen hun eigen sporten en spellen te bedenken zijn de juiste faciliteiten zo’n extra handvat. Een multifunctioneel sportveld in de vorm van een kooi met zowel doeltjes als basketbalnetten bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos!

In combinatie met school

Sport en spel wegen enorm mee in de ontwikkeling en als daar ook nog een extra cognitief aspect aan kan worden toegevoegd zitten ze helemaal geramd. Daarom is een multifunctioneel sportveld ook erg geschikt voor op een schoolplein. Het kan als onderdeel gebruikt worden van een schoolopdracht: ‘Bedenk je eigen sport met eigen regels, dat gespeeld kan worden op dit veld.’ Of laat ze een eigen toernooi opzetten en organiseren. Hoe dan ook zullen ze er veel van leren en zullen ze er nog plezier aan beleven ook!

Een multifunctioneel sportveld

Uiteraard kan het ook zo zijn dat de kinderen uiteindelijk toch vasthouden aan hun favoriete sport, zoals voetbal of basketbal. Gelukkig voorziet een multifunctioneel sportveld daar ook in. De bestaande sporten bestaan immers niet zomaar, als ze niet amusant waren geweest waren ze allang opgeheven. Het grootste belang blijft bovendien dat de jeugd in beweging komt én blijft.

Enthousiast geworden?

Ziet u het wel zitten om kinderen op uw school of in uw buurt aan de slag te laten gaan met (nieuwe) sporten op een multifunctioneel sportveld? Neem dan contact met ons op of vraag online een offerte aan. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden en de meest geschikte sportkooi voor uw situatie!

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?