Ga voor maximaal speelplezier

Veel valt of staat met de mate van plezier, en dat geldt natuurlijk ook voor buitenspelen. Met de concurrentie van smartphones, games en streaming services wordt het daarom nóg belangrijker om buiten spelen en sporten interessant te maken voor kinderen. De standaard speeltuintoestellen zijn hiervoor niet meer afdoende en de meeste voetbalveldjes en -pleintjes kunnen ook wel een opknapbeurt gebruiken. Dat is ons een doorn in het oog en daarom willen we met onze pannakooien en andere sportveldjes zorgen voor meer buitenspeelplezier voor kinderen!

Is het echt zo belangrijk?

Zoals gezegd heeft de jeugd tegenwoordig talloze alternatieven om plezier te hebben, maar die zijn veelal passief. Vanaf de bank gamen, in bed door hun Instagram-timeline scrollen of series bingewatchen, daar hoeven ze weinig inspanning voor te leveren. Die ontwikkeling zorgt voor een vicieuze cirkel, waarbij ze door de passiviteit steeds minder fit worden en daardoor ook steeds minder plezier zullen hebben in bewegen. Dus is het echt zo belangrijk om een interessante buitenspeeloptie te bieden? Zeker!

De (mentale) gezondheid

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de (mentale) gezondheid van de jeugd. Het is daarom nu zaak om ervoor te zorgen dat de achterstanden die kinderen hierdoor hebben opgelopen in te halen. Een goede manier daarvoor is beweging, dit heeft namelijk niet alleen een positieve invloed op de fysieke gezondheid, maar houdt ook het brein fit. Bovendien, hoe fitter iemand is, hoe beter diegene waarschijnlijk in zijn vel zal zitten. En zo zijn er nog talloze positieve effecten van sporten, die eens te meer benadrukken hoe belangrijk beweging is.

Hoe gaat u de jeugd speelplezier bieden?

Ziet u het wel zitten om een pannakooi naast de speeltuin toestellen te plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dan kijken we samen naar het beste veld, de beste ondergrond en eventuele toevoegingen. We kunnen u ook voorzien van tips om de pannakooien vol te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een toernooitje, of een wekelijkse techniektraining?

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?