Faciliteer voetbaltalent

Kijk naar Messi, kijk naar Lukaku, kijk naar nagenoeg elke Braziliaanse voetballer ooit en u zult zien dat het spelplezier ervan afspat. Plezier in het spelletje is een onmisbaar aspect in het leven van een profvoetballer, maar dat plezier moet wel ergens aangewakkerd worden en daar kunt u ook een rol in spelen. In een pannakooi ontwikkelen kinderen zich namelijk op talloze vlakken, een aantal daarvan lichten we hieronder voor u uit.

Spelplezier

Alles valt en staat met plezier, dus daar moet u beginnen. Kinderen moeten zin krijgen om de deur uit te gaan en een balletje te gaan trappen. Als dit basisprincipe niet gehaald wordt zullen ze zich op onderstaande vlakken ook een stuk minder goed ontwikkelen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Stelt u zich toch eens voor dat de nieuwe Kevin de Bruyne voetbal links laat liggen, omdat hij nergens leuk een balletje kan trappen?

Techniek

Want techniek, daar heeft de Kevin genoeg van. Dat is deels aangeboren talent, maar deels ook urenlang oefenen en trainen. En de beste plek om aan techniek te schaven is toch op straat of op een grasveldje. De bal stuitert anders, rolt anders en het is nog belangrijker om tegenstanders te ontwijken. Op de grond vallen is op straat immers een stuk vervelender. Er wordt ook meer gevraagd van het reactievermogen op straat, voornamelijk ook vanwege de kleinere ruimtes.

Fysiek

Omvallen is dus zeker niet prettig, maar ze worden er wel – zoals oude mannetjes plegen te zeggen – hard van. En daar zit een kern van waarheid in: als ze gewend zijn op straat onderuit te gaan zullen ze ook minder last ondervinden van een val op het voetbalveld. Sowieso wordt de fysiek op straat meer op de proef gesteld. Door de kleinere ruimtes en kleinere ploegen komen ze veel meer aan de bal en daarmee vaker in duels.

Sociaal

Met alleen talent en fysiek zijn ze er natuurlijk ook nog niet, mentaliteit speelt ook een rol. En ook dat leren ze door vallen en opstaan. Sport leert kinderen om te gaan met verlies en teleurstellingen en leert ze om samen te werken. Allemaal niet geheel onbelangrijk voor een voetbaltalent om te slagen.

Zo kunnen we nog wel een hele tijd doorgaan, maar de conclusie blijft staan: straatvoetbal is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van voetbaltalent!

Deelt u onze mening?

Deelt u onze mening over het faciliteren van voetbaltalent? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we gezamenlijk kijken naar mooie mogelijkheden bij u in de buurt!

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?