Goed voorbereid straatvoetballen

Voor de beste straatvoetbal ervaring is het van belang dat u het juiste materiaal tot uw beschikking heeft. Er zit namelijk een groot verschil tussen straat- en bijvoorbeeld veldvoetbal. Er wordt immers gevoetbald onder heel andere omstandigheden en dat is ook terug te zien in het materiaal. In deze blog lichten we toe wat er nodig is voor een goede partij straatvoetbal.

Een plofbal

Het woord plofbal zal u wellicht niet direct iets zeggen, maar dit is wel de perfecte bal voor straatvoetbal. Het is namelijk het type bal dat ook gebruikt wordt bij Futsal. Deze ballen zijn wat kleiner dan de reguliere veldballen, maar belangrijker nog, ze zijn zachter. Hier komt ook de naam plofbal vandaan: de bal stuitert door de zachte buitenkant namelijk een stuk minder hard. Erg prettig op een harde ondergrond als de straat.

Plofballen dragen daarmee significant bij aan het niveau en het plezier van straatvoetbal. Het vergemakkelijkt combinatievoetbal en nodigt uit meer op techniek te voetballen. Niet voor niets floreren de technisch begaafde spelers op straat en in de zaal. De bal gaat eenvoudig onder de voet door, kan goed gecontroleerd worden en de kans op een balletje door de benen wordt ook groter.

De juiste plek

Waar er voor veld- en zaalvoetbal al genoeg locaties zijn is dat het voor straatvoetbal soms nog wat behelpen. Wie herkent het niet, wordt er net lekker gevoetbald en dan moet er ineens een auto voorbij. Met een goede panna- of voetbalkooi voorkom je dit soort problemen. Bovendien is een kooi een goede afbakening van het veld, zodat er ook geen twijfel meer is over de zijlijnen en doelpalen. Want ook daar ontbreekt het bij straatvoetbal nogal eens aan.

Goed schoeisel

Ook de keuze voor de schoenen is bij straatvoetbal net zo belangrijk als bij veldvoetbal. Normale schoenen slijten snel door straatvoetbal en ook de eisen voor demping in schoenen is anders vanwege de harde ondergrond. Voor straatvoetbal zijn er daarom ook speciale straat voetbalschoenen, al volstaat een goed paar zaalvoetbalschoenen ook prima. Wilt u toch nog wat meer demping onder uw shoen? Onze speciale FastFeetGrinded G3 sportvloeren zorgen voor een perfect goede knie en valdemping… maar ook voor een geluiddemping.

Plofballen bestellen bij DutchPanna

Het begint dus bij de juiste bal en laten we er daar nou net een paar van in onze webshop hebben. Kies daar de beste ballen en bestel ze eenvoudig en snel. Al onze ballen zijn geschikt voor straatvoetbal en dat merkt u ook aan de kwaliteit. Heeft u nog vragen over ons assortiment of de beste materialen voor straatvoetbal? Neem dan gerust contact met ons op.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?